lukoil-banenr

Serviciului Fiscal de Stat vine cu o nouă avertizare adresată petroliştilor. Asta după ce mai FISC-ul a primit mai multe sesizări, că nu toţi operatorii staţiilor de alimentare cu produse petroliere, respectă întocmai prevederile legale cu referinţă la decontările în numerar şi nu eliberează bonuri de casă, scrie mold-street.com.

Pilot Autoexpert

„Întru conformarea benevolă a contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă operatorii ce comercializează cu amănuntul produse petroliere contra bani cash, asigurarea respectării prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al Serviciului Fiscal de Stat

În conformitate cu pct. 21 din Regulamentul de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, decontările pentru produsele petroliere procurate de consumator se efectuează în numerar (în valută naţională), prin transfer bancar, în baza cardurilor de plată sau a cardurilor corporative valorice.

„La staţiile de alimentare toate decontările cu cumpărătorii (în numerar, cu carduri de plată sau carduri corporative valorice) se efectuează în incinta staţiei de alimentare la aparatele de casă şi control cu memorie fiscală, conectate la distribuitor şi înregistrate la organele fiscale teritoriale respective, cu eliberarea obligatorie către cumpărător a bonului de casă, conform prevederilor legislaţiei în vigoare”, precizează administraţia Fiscului.

Un an în urmă, Guvernul a modificat şi completat Regulamentul de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, interzicând comercializarea cu amănuntul a carburanţilor în alte locuri decât la staţiile certificate de alimentare, precum şi recepţionarea plăţilor în alte locuri decât la ghişeul de plată.

Totodată, conform modificărilor de la pct. 14, operatorii care deservesc staţiile de alimentare cu produse petroliere principale şi gaze lichefiate trebuie să posede legitimaţii speciale, obţinute în urma atestării după frecventarea cursurilor specializate. Aceştia recepţionează plata pentru produsele petroliere principale şi gazele lichefiate livrate doar la ghişeul de plată, cu eliberarea bonului de casă.

Comentarii