lukoil-banenr

Concept aniversar de la Bertone

În anul 1912, Giovanni Bertone a fondat compania Carozzeria Bertone, în Italia, la Torino. În anul 1914 s-a născut Nuccio Bertone, cel care avea să ducă mai departe afacerea începută de tatăl lui şi să le dea naştere unora dintre cele mai fascinante maşini din lume.

Pilot Autoexpert

Nuccio Bertone era designer şi manager executiv al companiei Carozzeria Bertone şi a decis ca aceasta să fie separată în două departamente: unul pentru producţie (Carozzeria Bertone) şi celălalt pentru concepţie, botezat Stile Bertone.

Pentru că anul acesta Grupul Bertone împlineşte un secol de la înfiinţare, au apărut primele schiţe cu un concept denumit Nuccio, adus ca tribut primului designer şi CEO al companiei. Proiectul a fost desenat de actualul manager al departamentului de design, Michael Robinson.

Conceptul Nuccio va debuta luna viitoare la Geneva, după care va porni într-un turneu în diverse locuri de pe glob, pentru că va fi expus la Salonul Auto de la Beijing, în luna aprilie, apoi se va opri la Muzeul din Torino, unde va rămâne până în luna august, când va pleca în Statele Unite ale Americii. În toamnă, maşina va reveni în Italia pentru un alt eveniment automobilistic.

Comentarii