lukoil-banenr

Conceptele Toyota se pregătesc pentru Tokyo

Printre alte modele pe care japonezii de la Toyota le vor expune la Salonul Auto de la Tokyo, se vor afla conceptele FCV-R şi FT-EV III, adică un Toyota iQ converit la ecologism.

Pilot Autoexpert

Primul dintre ele – Toyota FCV-R Concept – întruchipează un model familist, pe care niponii au în intenţie să-l introducă pe piaţă în 2015. Chestia esenţială în legătură cu acest concept este că se va alimenta cu hidrogen, iar rezervorul va asigura o autonomie de aproximativ 700 de kilometri.

S-ar putea să spui despre conceptul FCV-R că seamănă cu un Prius, iar dacă iei în considerare dimensiunile exterioare, vei constata acelaşi lucru. Toyota FCV-R are în lungime 4.754 de milimetri, 1.790 de milimetri în lăţime şi 1.510 de milimetri în înălţime. Spre deosebire de Prius, conceptul FCV-R a primit nişte „mustăţi” ca personajul animat Dick Dastardly.

Tot pentru Salonul Auto de la Tokyo, Toyota îl transformă pe iQ într-un model electric botezat FT-EV III Concept. Japonezii au de gând să introducă versiunea de serie pe parcursul anului viitor, dar momentan nu au fost anunţate alte informaţii despre acest model.

Conceptul FT-EV III va combina un motor electric şi un acumulator cu litiu-ion, iar dacă acesta este încărcat complet, autonomia va fi de 105 kilometri.

Comentarii