lukoil-banenr

Conceptul BMW M1 Hommage poate deveni vârful de lance al mărcii bavareze

Şeful diviziei BMW M, Friedrich Nitschke, insistă pentru dezvoltarea unui urmaş al legendarului M1, în timp ce Norbert Reithofer, CEO-ul BMW, nu e încă prea convins că ar trebui să rişte finanţe şi resurse pentru un asemenea proiect.

Pilot Autoexpert

E o dispută nu prea nouă, acum câţiva ani ea având loc şi în privinţa lui BMW Seria 1 M Coupe, promovat agresiv de către Kay Segler, şeful diviziei M la vremea aceea, şi acceptat în cele din urmă de către mai-marii companiei. Cum acest model a avut succes, extinderea gamei la extrema cealaltă ar avea sens, spune Nitschke. În special într-un moment în care Audi are în gamă un R8 V10 care se vinde neaşteptat de reuşit.

Posibilul supercar bavarez va purta, conform mai multor zvonuri, numele BMW M8 şi ar avea un design inspirat din conceptul BMW M1 Hommage, iar motorizarea ar putea fi un V10 de 625 CP, montat central, dar nu e exclusă şi obţiunea unui sistem de propulsie de tip hybrid.

Cea mai reală perioadă de debut al noului supercar BMW este anul 2016, cu câteva concepte care să o preceadă, create special pentru analiza reacţiei posibililor cumpărători.

Comentarii