lukoil-banenr

Conceptul Cambiano

Ferrari 458 Italia, Maserati GranTurismo, Alfa Romeo Brera sau (din păcate, inexistenta) Lancia Stratos au, pe lângă provenienţa italienească şi frumuseţea incontestabilă, încă un lucru în comun: sunt toate desenate de Pininfarina. Fără să exagerăm putem spune că studioul de design din Cambiano este sursa incontestabilului frumos italienesc, care ajunge să ne încânte privirea şi să ne activeze glandele salivare de fiecare dată când îi întâlnim vreuna dintre reprezentante.

Pilot Autoexpert

Da, designerii de la Pininfarina lucrează cu toţi marii producători ale căror maşini reuşesc să ne rupă gâturile. Dar, din când în când, casa de design creează câte un produs propriu, o mostră de fantezie pură. De regulă, cu ocazii aniversare. Şi, cum în 2012 Pininfarina aniversează 30 de ani de la înfiinţarea diviziei de styling şi 10 ani de la debutul celei de inginerie, italienii s-au hotărât să-şi facă propriul tort, care poartă numele de Cambiano.

Nu avem decât o singură poză cu el deocamdată, iar informaţiile sunt destul de puţine: prefigurează un sedan sportiv şi, în acelaşi timp, prietenos cu mediul înconjurător. Până în martie, când îl vom vedea live la Geneva, promitem să revenim cu update-uri, pe măsură ce vor fi făcute publice detalii ulterioare.

Comentarii