lukoil-banenr

Concurenţă pentru A3 şi Seria 1 de la Lexus

Pilot Autoexpert

Lexus CT 200h, mare surpriză Lexus la Geneva 2010, nu mai este deja o surpriză pentru că colegii de la World Car Fans a interceptat o broșură în care modelul este prezentat în toată splendoarea sa. Derivat din conceptul LF-Ch, acest model păstrează o pare din caracterul prototipului original, dar din anumite unghiuri aduce oarecum cu Toyota Auris.
Față de hatchback-ul mai populist, elevatul Lexus CT200h are o lungime de 4.320 mm, fiind mai lung cu aprox. 80 mm, dar este considerabil mai scurt decât Toyota Prius (140 mm). Comparat cu principalele modele cu care va rivaliza, hatchul Lexus este ceva mai „corpulent” având o lățime de 1.765 mm. și o înălțime de 1.430 mm.
Pentru că vorbim de Lexus sistemul de propulsie este hibrid, vioara întâi fiind motorul 1.8 VVT-i, iar secundul un propulsor electric. Nu se specifică exact puterea, dar în broșură se menționează că acest model va avea trei moduri de funcționare: Eco, Normal și Sport și că va demonstra că și hibrizi pot fi sportivi. Transmisia va fi una cu variație continuă, denumită E-CVT.
Vom reveni cu detaliile și imaginile oficiale, atunci când vor fi emise, probabil nu peste mult timp, acum că secretul a fost dat în vileag.

 

Comentarii