lukoil-banenr

Conducerea Ford Europa respinge proiectul unui coupe emblematic

Deşi situaţia economică este în continuare instabilă pe Bătrânul Continent, Ford Europa vrea un model coupe. Acesta ar urma să se poziţioneze sub viitoarea generaţie Ford Mustang şi să folosească o platformă deja prezentă pe piaţă. Chiar şi aşa, dimensiunile şi direcţia de design sunt necunoscute.

Pilot Autoexpert

Coupe-ul a fost gândit din considerente simple: Ford Europa consideră că noua generaţie Mustang, deşi va fi un model global, nu va chiar atât de reuşit şi în Europa. Coupe-ul ar avea capacitatea de a deveni un model emblematic într-o gamă dominată de SUV-uri, monovolume şi modele compacte.

Oficialii europeni speră că un astfel de coupe ar putea aduce o imagine mai bună brandului în Europa, deşi este recunoscută reputaţia unor astfel de modele: volumele de vânzări sunt mici, iar durata de viaţă este redusă.

Proiectul a fost dezvoltat şi trimis spre aprobare peste de Ocean unde membrii consiliului de conducere l-au respins. Alan Mulally, preşedintele Ford, a refuzat propunerea pe motiv că piaţa pentru modele speciale cu potenţial de a deveni simbolice nu este momentan foarte stabilă.

Comentarii