lukoil-banenr


Pilot Autoexpert

Continent, importator oficial Lexus
La începutul lunii iunie, compania Continent SRL, dealer autorizat al automobilelor Toyota şi, din luna mai 2009, importator oficial al automobilelor Lexus în Republica Moldova, a prezentat noul model Lexus Rx 350, lider în segmentul său pe piaţa autohtonă.
Premiera mondială a noii generaţii Lexus RX a avut loc la salonul auto de la Los Angeles din 2008. Versiunea europeană a fost prezentată la salonul auto de la Geneva.

Lexus RX 350 este propulsat de un motor V6 de 3,5 litri, care atinge o putere maximă de 275 CP. Acesta este cuplat cu o cutie de viteze automată secvenţială, cu 6 trepte, de tipul transaxle, iar sistemul de tracţiune integrală este dotat cu Active Torque Control AWD, care îmbunătăţeşte eficienţa şi performanţele sistemului de transmisie. RX 350 are o nouă suspensie spate ce oferă control şi agilitate excepţionale. La interior, Lexus RX creşte în calitate şi în confort, niponii redesenând bordul care a devenit mai modern. Alte tehnologii ce intră în dotarea noilor modele Lexus RX sunt: un sistem de navigare cu Hard Disk Drive (HDD), disponibil cu o telecomandă asemănătoare mouse-ului de la calculatoare. Pentru a individualiza şi mai mult interiorul, design-erii Lexus au folosit o abordare complet nouă, care presupune existenţa a doua zone de afişaj diferit. Pentru a spori confortul pasagerilor, dimensiunile interioare au devenit mai generoase. Noul Lexus RX este disponibil cu un pachet sport cu suspensii sportive şi o serie de pachete opţionale de lux, ce includ sistemul audio Marck Levinson Surround Sound, dynamic radar cruise control. Printre sistemele de siguranţă disponibile pentru noua generaţie Lexus RX se numără: Pre-Collision System (PCS), Adaptive Front-lightning System (AFS), Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), Vehicle Stability Control (VSC), Anti-lock Braking System (ABS), Hill Assist Control (HAC), Traction Control (TRAC), 10 airbaguri şi tetiere active. În Republica Moldova RX 350 poate fi achiziţionat în două versiuni de dotări – Executive (47 900 de euro) şi Luxury (54 100 de euro).

După 13 ani de activitate pe piaţa Republicii Moldova, compania Continent SRL a obţinut, din partea Toyota Motor Corp., dreptul de a fi importator oficial al automobilelor Lexus. Directorul companiei Continent SRL, Victor Şumilo, ne-a spus că acest statut va oferi o serie de avantaje atât clienţilor, cât şi companiei. În primul rând, cumpărătorii din Republica Moldova vor putea să achiziţioneze toată gama de automobile Lexus destinate pieţei europene. Până nu de mult, acest lucru era imposibil, deoarece  versiunile europene erau mai scumpe decât cele americane sau arabe. Cei care cumpărau astfel de automobile riscau să nu poată beneficia de deservirea tehnică, indicată în certificatul de garanţie, pe teritoriul ţărilor europene (dacă luăm în calcul suma pe care trebuie să o plăteşti pentru un automobil Lexus, acesta este un dezavantaj mare). Totodată, automobilele Lexus importate de compania Continent SRL sunt adaptate condiţiilor de exploatare din Republica Moldova. Ar mai trebui de menţionat că automobilele sunt importate direct de la uzină. Un alt avantaj pentru cumpărătorii moldoveni este termenul de livrare a automobilelor (de aproximativ 5 zile) şi a pieselor de schimb (7-10 zile). Perioada de garanţie este de 3 ani sau 100 000 de km. Totodată, automobile pot beneficia de serviciile de garanţie la orice service autorizat Lexus din Europa.

Comentarii