lukoil-banenr

Continental va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noua sa invenție revoluționară. De aceasta vor beneficia proprietarii de vehicule electrice, care îşi vor putea încărca bateriile maşinilor fără fir!

Pilot Autoexpert

Dispozitivul celor de la Continental are o putere de 11kW și este compus din două plăci, una care stă în dedesubtul automobilului, ea are rolul de a recepţiona unde inductive, iar a doua care transmite energia se montează în stratul de asfalt, având între ele o distanță de circa 10 cm. Cifră considerată tocmai potrivită pentru transmiterea energiei inductive prin metoda wireless.

Pentru o conexiune eficientă, automobilul este dotat cu un sistem de navigaţie, care direcţionează şoferul şi îl ajută să poziţioneze vehiculul în aria de inducţie. Alimentarea vehiculului cu energie, are loc instantaneu, odată ce maşina este plasată în zona încărcătorului, fără să necesite careva alte manipulații.

Pe viitor, compania are în plan să echipeze cu așa tip de încărcător nu doar parcările și garajurile, ci și intersecțiile de străzi, unde șoferul oprindu-se la semafor ar putea să-și încarce puțin mașina cât staționează. Potrivit calculelor specialiştilor Continental, puterea de 11kW este suficientă pentru ca un automobil să primească o rezervă de 20 de km, într-un timp de staţionare de numai 20 de minute!

Comentarii