lukoil-banenr

Poliția Republicii Moldova se ia din nou de capul șoferilor cu automobile cu plăcuțe de înmatriculare străine. De ieri și până pe data de 13 august pe întreg teritoriul țării vor fi organizate, echipe mixte, formate din reprezentanți ai Inspectoratului Național de Patrulare, Departamentului Poliţiei de Frontieră, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al IGP şi Serviciului Vamal, care vor desfășura mai multe acțiuni de verificare a vehiculelor cu numere străine.

Pilot Autoexpert

Rezultatele activităţii de supraveghere şi control asupra circulaţiei rutiere desfăşurate pe întreg teritoriul ţării denotă faptul că, în ultimul timp a sporit numărul unităților de transport înmatriculate în alte state, deţinute în Republica Moldova, şi exploatate cu abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare.

Deţinătorii acestor vehicule, conştient, ignoră necesitatea efectuării măsurilor obligatorii de întreţinere în stare de funcţionare a mijloacelor de transport ce le aparţin şi obligativitatea efectuării în termen a controlului tehnic de stat. Oamenii legii vor verifica vehiculele cu numere străine de înmatriculare conform cerinţelor, reglementărilor tehnice şi standardelor naționale și internaționale.

Zilnic, zeci de grupuri mixte, vor activa pe întreg teritoriul țării, întru depistarea și documentarea șoferilor care încalcă legislația în vigoare. Menționăm, obiectivele generale ale acțiunii sunt reducerea numărului accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

Comentarii