lukoil-banenr

Nu totul este chiar aşa de roz cum pare atunci când vorbim despre maşinile electrice. Cum este şi cazul celor de la Chevrolet care suferă pierderi enorme cu fiecare model de vehicul electric vândut.

Pilot Autoexpert

Agenţia de ştiri Bloomberg, a dezvăluit recent publicului larg, faptul că, constructorul american de automobile Chevrolet, este mai degrabă în pierdere decât în profit, cu vânzarea noului model de EV Bolt. Potrivit lor, producătorul se desparte de o sumă de circa 8000 – 9000 de dolari, pe care practic îi dăruie, viitorilor proprietari.

Asta din motiv că preţul de start pentru un asemenea automobil în SUA este de puţin peste 36.000 USD, ceea de fapt este cu mult mai puţin decât costul producţiei EV-ului. Chiar şi aşa, conducerea companiei a recunoscut că au nevoie de un asemenea automobil în gamă, care este adresat noii generaţii de automobilişti, care sunt în strânsă prietenie cu tehnologiile moderne şi tot felul de gadgeturi.

Chevrolet Bolt este pus în mişcare de un motor electric capabil să livreze roţilor motrice în jur de 200 de cai putere, iar rezervele de curent electric stocate în bateria de 60kWh îi sunt suficiente pentru a acoperi o distanţă de circa 320 de km.

2017-Chevrolet-Bolt-EV-13

Comentarii