lukoil-banenr

Odată cu venirea primăverii au venit şi lungi zile de ploi torenţiale iar efectul acestora nu s-a lăsat prea mult aşteptat. Au fost spălate toate gropile din asfalt astfel că acum, cei de la EXDRUPO ar putea acum să le vadă cu ochiul liber. Însă pe lângă acestea au apărut alte probleme noi, asfaltul de altădată se prăbuşeşte!

Pilot Autoexpert

Acest „fenomen” a fost observat pe mai multe străzi din capitală, inclusiv Testemiţeanu dar şi bulevardul Bodoni! Cea din urmă a fost odată reparată, apoi astupată cu pietriş, apoi iar reparată, iar recent, puţin mai jos, la intersecţia cu bd Ştefan Cel Mare, ca prin minune a apărut un nou crater.

20150428_151303

Un început de groapă s-a format şi pe strada Ismail, unde asfaltul s-a lăsat în jos, iar şoferii care circulă zilnic pe aceste drumuri ştiu deja că în apropiere de intersecţia strada 31 August, în direcţia bd Ştefan cel Mare, trebuie să fie mult mai atenţi. Şi pentru că asemenea denivelări, pun în pericol traficul rutier dar şi siguranţa conducătorilor auto, autorităţile municipale au decis să ia atitudine. Cum? Simplu, acoperind asfaltul cu pietriş! Iată aşa, acum puteţi circul în siguranţă dragi şoferi!

Aş vrea să le amintesc specialiştilor care execută asemenea lucrări, că distanţa de frânare pe o suprafaţă acoperită cu pietriş  este mult mai mare, prin urmare probabiltatea unui accident creşte substanţial. Ca să nu mai menţionăm faptul că foarte curând acest pietriş va fi omniprezent pe toată strada Ismail şi care alături de alte fenomene climaterice vor contribui la deteriorarea asfaltului. Iar dacă suntem binecuvântaţi cu o ploiţă, ne vom bucura de toată mizeria care se va scurge în jos pe străzi. Chiar arată frumos. Stricăm pentru a putea repara? Nu mai menționez lipsa indicatoarelor de atenționare şi nici faptul că ai putea primi o piatră în parbriz…

Comentarii