lukoil-banenr

Ştiu că sună pe puţin ciudat, dar se pare că aşa şi este! Un bărbat din capitală a fost AMENDAT după ce a fost nevoit să ocolească o groapă, păşind peste marcajul cu linia continuă! Manevra şoferului a fost surprinsă de camerele video de supraveghere, respectiv acesta s-a ales cu o amendă, scrie protv.md.

Pilot Autoexpert

„Am încercat să o evit respectiv am trecut pe cealaltă bandă şi am trecut peste linia continuă”, explică Ion Chiosa. Bărbatul a încercat să le explice oamenilor legii că altfel risca să-şi strice maşina, însă cei din urmă i-au neglijat convingerile, iar lui Ion nu i-a rămas altceva decât să se adreseze în instanţa de judecată.

Incidentul a avut loc pe strada Bucureşti. Fiind pe banda a doua, şoferul a decis să ocolească groapa şi a intrat pe contrasens, pe banda unde circula transportul public. Totul a fost suprins de camerele video, asa că ulterior el s-a trezit cu o amendă, trimisa prin poştă. Acum, trebuie să plătească 200 de lei, dar spune că nu o va face întrucât el nu se consideră vinovat.

„Eu pot să plătec aceşti 200 de lei, dar nu este corect şi dacă o să tăcem toţi atunci cum rămâne. Eu nu sunt vinovat că sunt gropi”, a adăugat Ion.

Băbatul mai spune că groapa cu pricina stă neatinsă de cinci luni şi aşa şi nimeni nu o mai repară. În plus, nu este el singurul care pică în această capcană. Este suficient să stai un minut în acel loc, că observi cum majoritatea maşinilor, pentru a evita groapa, trec peste linia continuă, care de ceva vreme mai că nici nu se observă.

Potrivit oamenilor legii, şoferul nu ar fi trebuit să treacă peste linia continuă, ci să semnalizeze că vrea să vireze la dreapta, respectiv să aştepte până vreo maşină îi cedează trecerea şi apoi să-şi continue drumul. Totodată,  dacă angajaţii direcţiei transport ar instala acolo un indicator care să semnalizeze un obstacol, atunci şoferii nu ar mai fi amendaţi. Doar că cei de la Direcţia Transport nu au fost de găsit astăzi pentru comentarii, menţionează sursa.

sursa: protv.md

Comentarii