lukoil-banenr

Nu este un secret pentru nimeni faptul că sportul auto este nu doar fascinant, dar şi extrem de periculos. Mai ales dacă vorbim despre Drag Racing sau şi mai rău de atât, Top Fuel Dragsters! Când ştii că sub piciorul drept îţi stau la dispoziţie în jur de 5.000 de cai putere iar într-o fracţiune de secundă dezvolţi viteza maximă în majoritatea automobilelor de serie, lucrurile devin şi mai înfricoşătoare. 

Pilot Autoexpert

Totuşi, participanţii la asemenea competiţii nu îşi pun niciodată întrebarea ce-ar fi dacă, pierde controlul, explodează motorul, rupe vreun ax, sau, nu se deschide paraşuta, cea care îl ajută să frâneze de la viteze de circa 500 km/h pe distanţe extrem de scurte! Iar aceste lucruri au loc să se întâmple, după cum o demonstrează şi videoclipul din această postare, în cadrul unui campionat intern de Funny Car.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de denumirea bolizilor, pentru că de fapt sunt nişte monştri! Şi, după cum aţi înţeles încă din titlu, pilotul de 69 de ani, care tocmai a reuşit să pună un nou record personal, s-a pomenit într-o situaţie extrem de delicată. Avea să îşi afle adevăratul noroc, după ce paraşuta a refuzat să se deplieze. Ce a urmat, vedeţi mai jos!

Comentarii