lukoil-banenr

Cum poate avea un Mini clasic motor de 480 de cai putere?

Pare a fi un Mini venit încă din secolul precedent, cu aripi mult prea late şi jante deloc aspectuoase, însă asta e doar la nivel vizual în primele clipe. Adevărat, caroseria aparţine unui

Pilot Autoexpert

Mini de generaţie mai veche, însă complicat e să afirmăm de un Mini autentic, dacă ţinem cont că sub aceasta se ascunde o structură tubulară, care găzduieşte un motor de provenienţa motocicletei Hayabusa, modificat şi el la rândul său astfel încât să scoată la iveală forţa şi puterea unei herghelii de circa 480 de cai!

Iar cel mai uimitor este faptul că chiar şi aşa, întregul automobil nu cântăreşte mai mult de aproximativ 580 de kilograme, combinarea celor două impresionante valori ducând la posibilitatea accelerării de la 0 la 100 km/h în doar 3 (trei!!!) secunde!! Inutil de menţionat, modelul respectiv se mai poate lăuda şi cu prezenţa a două scaune, respectiv a unui volan, ceea ce înseamnă – cel puţin teoretic, că ar trebui să reprezinte soluţia perfectă pentru ieşirile pe circuit.

Cât despre vinovaţii apariţiei unui asemenea proiect, puteţi să vă adresaţi direct celor de la Knight Motorsport Engineering.

Comentarii