lukoil-banenr

Cum se fabrică Alfa Romeo 4C

Pilot Autoexpert

Oficialii Alfa Romeo au publicat o galerie foto în care ne prezintă pas cu pas cum se fabrică noul model 4C. Coupe-ul sportiv al italienilor este asamblat în uzina Maserati din Modena, primele livrări fiind programate pentru luna septembrie a acestui an.

În imaginile respective (precum şi în micul filmuleţ publicat recent de italieni) putem vedea că, în primul compartiment, pe structura şasiului este aşezată arhitectura monococă. Mai apoi, muncitorii instalează plafonul şi ramele parbrizului pentru ca, în următoarea etapă, structură în alb, să poată fi supusă celor 400 de teste de calitate.

După ce caroseria trece de etapa finală, va merge către vopsitorie şi mai apoi către zona finală de asamblare. Iar după ce totul a fost pus cap la cap, maşina iese pe un traseu de 40 de kilometri lungime pentru teste.

Merită să reamintim că, Alfa Romeo 4C este propulsat de motorul de 1.75 litri capabil să dezvolte 240 de cai şi 350 Nm, respectivele resurse fiind puse în valoare cu ajutorul unei transmisii cu dublu ambreiaj. Cel mai compact supercar italian al actualităţii e capabil să sprinteze de la 0 al 100 km/h în 4.5 secunde, viteza maximă fiindu-i limitată electronic la valoarea 250 km/h.

Comentarii