lukoil-banenr

Cum se poate traversa o zonă în curs de asfaltare

Nu mai este o noutate faptul că numărul tot mai mare de maşini duce la supra-aglomerarea oraşelor mari, însă când se mai efectuează şi lucrări de mentenanţă la drum, traficul urban devine un calvar.

Pilot Autoexpert

O potenţială soluţie pentru această problemă este oferită de Gosha Galitsky, un student la Design Industrial în Suedia. Acesta a realizat un concept numit Dynapac Red Carpet care îşi propune să rezolve problema aglomerării excesive din timpul lucrărilor la drum în oraşele mari.

În ce constă conceptul? Este vorba de un mecanism futurist de pavare a drumului care permite autovehiculelor să treacă peste el, chiar în timpul turnării asfaltului, evitând blocajele. Astfel, atât traficul cât şi lucrările de întreţinere ale carosabilului pot continua într-un ritm normal.

Utilajul care seamănă cu o rampă pe şenile mai beneficiază de o funcţie extrem de utilă, având la bază metoda Hot-in-Place Recycling. Practic, aparatul reîncălzeşte asfaltul cu ajutorul microundelor după care absoarbe materialul, îi aplică un amestec de substanţe adezive iar apoi îl întinde la loc pe carosabil.

Comentarii