lukoil-banenr

Judecând după denumirea foarte „provocatoare”, noul model Lada Kalina NFR este o versiune de serie, atestată pentru a fi utilizată pe drumurile publice, a maşinii văzute în campionatul „AvtoVAZ”. 

Pilot Autoexpert

După Lada Granta Sport şi Lada Kalina Sport, noul model Kalina NFR va fi ce de al treilea cel mai puternic hatchback din gama producătorului de automobile de la Tolyati. Sub capota acestuia se va regăsi acelaşi motor de 1.6 litri doar că spre deosebire de modelele Granta Sport sau Kalina Sport care se pot lăuda cu numai 118 cai putere, Kalina NFR vine cu 140 de cai putere.

Pe lângă un motor mai puternic, ruşii oferă şi o suspensie revizuită, un sistem de frânare îmbunătăţit dar şi jante de 17 inch în diametru. Performanţe? (Nu râdeţi) Lada Kalina Need For Race accelerează de la zero la prima sută la oră în…8.9 secunde la oră şi poate atinge o viteză maximă de 207 km/h! 🙂

Nu se cunoaşte deocamdată care va fi preţul de start pentru un asemenea „bolid” însă jurnaliştii ruşi estimează noul model la cel puţin 620.000 de ruble, echivalentul a 9.455 de euro.

Comentarii