lukoil-banenr

Dacia a publicat o serie de schiţe cum ar fi putut arăta noile Sandero şi Logan

Compania Dacia a publicat, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie de desene care reprezintă stadiile de design prin care au trecut noile Logan, Sandero şi Sandero Stepway în procesul de dezvoltare. Cea de-a doua generaţie a celor mai vândute modele Dacia ni se dezvăluie astfel într-o lumină diferită, schiţele prezentate demonstrând formele pe care acestea le-ar fi putut primi de-a lungul perioadei de creaţie.

Pilot Autoexpert

Unul dintre momentele interesante, care pot fi observate, este faptul că partea frontală a modelelor româneşti a primit o formă foarte asemănătoare cu cea existentă la final încă din primele schiţe. Astfel, blocurile optice angulare care se continuă cu grila actuală şi sunt aşezate uşor oblic în zona frontală reprezintă un laitmotiv al desenelor designerilor Dacia încă din stadiul incipient al dezvoltării estetice a modelelor.

Partea posterioară, însă, a suferit modificări importante şi vizibile de-a lungul paşilor pe care i-au urmat designerii – de la stopuri cu formă angulară şi care par dotate cu lumini LED, designerii au ajuns treptat la formele prezente pe modelele de serie, pătrate cu colţuri rotunjite şi cu o parte prelungită spre uţile laterale.

Comentarii