lukoil-banenr

Odată cu apariţia noii generaţii Renault Twingo, care primeşte o platformă complet nouă dezvoltată în colaborare cu Daimler AG din care va apărea şi un nou Smart Forfour, logica unui model Dacia de dimensiunile unui Citroen C1 care să coste foarte puţin (astfel de zvonuri existau la apariția lui Sandero) revine în discuțiile din mass-media.

Pilot Autoexpert

Asta pentru că platforma vechiului Twingo a ieşit din uzul Renault şi, pentru a mai câștiga financiar pe seama ei, ar putea fi utilizată de Dacia. Apariţia unui astfel de model în gama mărcii româneşti ar aduce cu sine aceleaşi avantaje pe care le are deja platforma B0, cea a lui Logan: fiabilitate testată în mulţi ani de carieră de piaţă, motoare din banca de organe Renault şi un preţ foarte bun, asigurat de reutilizarea multor componente: în jur de 5000 de euro.

Respectiva ipoteză vine dinspre jurnaliştii germani de la AutoBild, care spun că locul în care Dacia ar putea construi acest model ar fi Rusia, în fabrica pe care Renault şi AvtoVAZ o deţin în această ţară şi care are spaţiu de producţie suficient pentru o astfel de maşină. Modelul ar fi destinat pieţelor în curs de dezvoltare, acolo unde va avea rolul de a „motoriza” un grup de potenţiali clienţi ce nu şi-au permis o maşină nouă.

În Moldova, cele mai mici prețuri cerute de dealer pentru un nou model Dacia se află în prezent puțin sub limita a 7000 de euro

Comentarii