lukoil-banenr

Dacia Duster va concura în Raliul Dakar 2013

Renault Argentina a anunţat că va participa în Ediţia 2013 a Raliului Dakar la volanul crossover-ului Duster. Compania franceză va folosi două echipaje, formate integral din piloţi argentinieni. Componenţa echipelor este Emiliano Spataro-Benjamin Lozada şi Jose Mauricio Garcia-Malano. Modelele de competiţie vor fi pregătite de Barattero, iar motorizările vor fi modificate de Berta. Participarea lui Duster în această competiţie prestigioasă are rolul de a sublinia imaginea de off-roader a lui Duster în segmentul său şi pentru a-l scoate în faţa rivalilor.

Pilot Autoexpert

Compania franceză s-a pregătit timp de şase luni pentru a concura în Dakar 2013.

Cele două exemplare Duster dedicate acestei competiţii vor avea sub capotă un motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă 306 CP. Cutia secvenţială cu şase trepte este semnată de SADEF, diferenţialul autoblocant multidisc este un Heavy Duty F9, suspensia faţă este un Four Link, cea spate dublu trapez, iar amortizoarele sunt semnate de Baratec.

Competiţia va vizita America de Sud pentru al treilea an consecutiv, fiind concentrată pe trei ţări: Peru, Argentina şi Chile.

Comentarii