lukoil-banenr

Dacia anunţă îmbunătăţiri esenţiale pentru gama sa de automobile. Producătorul de la Mioveni va implementa în curând un nou tip de transmisie, unul de tip automat botezat Easy-R. Acesta va debuta pe modelele Logan MCV, Sandero şi Stepway, dar numai pe versiunile echipate cu motorizarea TCe 90. 

Pilot Autoexpert

Noua cutie de viteze va utiliza componente electromecanice, în locul celor hidraulice, ceea ce ar trebui să îmbunătăţească răspunsul la pedală, viteza cu care operează transmisia. Numărul de piese a fost redus cu până la 25% comparativ cu o cutie de viteze automată clasică, ceea ce se traduce implicit şi în costuri reduse de întreţinere şi reparaţie. Producătorul Easy-R susţine că au testat noua transmisie în diferite condiţii pe distanţe de 120.000 de km, într-un total de peste 130.000 de ore de lucru.

La fel ca şi cutia de viteze automată obişnuită, sunt prezente modurile  D (Drive), N (Neutral), R (Reverse) şi M (Manual), iar selecţia va fi ilustrată pe panoul de instrumente. Mai mult de atât, maşinile vor beneficia de sistemul start-stop, cu funcţia Eco. Costul noii transmisii Easy-R este de numai 600 euro, astfel că are şanse să cucerească rapid clienţii români!

e2

Comentarii