lukoil-banenr

Dacia anunţă o nouă motorizare pentru celebrul SUV Duster. Acesta este propulsorul în patru cilindri în linie, cu un volum de 1.6 litri care corespunde celor mai noi standarde de poluare Euro 6. 

Pilot Autoexpert

Producătorul de automobile de la Mioveni a ţinut să precizeze că unitatea nu este doar modernizată ci este un motor absolut nou. Astfel benzinarul aspirat natural produce cu până la zece cai putere mai mult faţă de unitatea pe care o va înlocui, adică un total de 115 CP. Şi cuplul maxim a crescut cu 8 Nm, măsurând acum 156 Nm maxim atinşi la 4.000 rotaţii pe minut.

Echipat cu noul motor şi în versiunea cu tracţiune pe puntea faţă, Dacia Duster aleargă până la prima sută pe cadrane în…11.0 secunde, în timp ce modelul cu tracţiune integrală este şi mai greoi, având nevoie de 12.0 secunde pentru acelaşi exerciţiu. Totuşi nu acesta a fost punctul forte al lui Duster, aşa că nu ne vom axa prea mult pe timpi şi secunde.

Motorul poate fi cuplat la alegere cu una dintre cele două cutii de viteze manuale cu cinci sau şase rapoarte, iar sistemul start/stop este oferit în dotarea standard. Anterior, Dacia anunţa-se şi despre câteva îmbunătăţiri aduse unităţii de 1.5 litri diesel dCi, care au permis extragerea unui adaos de 20 Nm de cuplu motor.

 

Comentarii