lukoil-banenr

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy, primul monovolum românesc, a fost prefigurat de Dacia Lodgy Glace, o masina de curse destinata competitiei Trofeul Andros. Astazi, la Salonul Auto de la Geneva, oficialii Dacia anunta lansarea mondiala a MPV-ului românesc.

Pilot Autoexpert

Masurând 4,5 metri, noul model poate fi echipat cu cinci sau sapte locuri, oferind totodata un spatiu interior foarte generos. Conform datelor oficiale, cel de-al treilea rând de scaune ofera un spatiu suficient, adica vorbim despre un spatiu pentru genunchi de 144 mm si un spatiu la cap de 866 mm.

Din punct de vedere al spatiului de depozitare, Dacia Lodgy ofera un volum maxim al portbagajului de 2.617 litri, respectiv 827 litri în configuratia cu 5 scaune. În versiunea cu sapte locuri acesta se reduce la un volum de 207 litri.

Pentru prima oara în istoria constructorului autohton, Dacia Lodgy va avea dotari optionale precum Bluetooth, navigatie 2D si 3D, si cruise control. În ceea ce priveste motorizarea, Dacia Lodgy va fi echipata cu propulsorul diesel de 1,5 litri disponibil în doua versiuni de putere 90 CP, respectiv 110 CP. La capitolul motorizare pe benzina, MPV-ul va putea fi echipat cu propulsorul de 1.6 litri de 85 CP dar si cu unitatea TCe 115. Acesta este cel mai nou motor pe benzina turbo cu injectie directa din cadrul Grupului Renault. Cu o cilindree de 1.2 litri, el ofera performante excelente la nivelul consumului de carburant si al emisiilor de CO2. .

Dar cel mai important aspect dintre toate este pretul la care poate fi achizitionat Dacia Lodgy. Primul monovolum românesc are un pret de pornire de la 9.500 euro cu TVA.
Comentarii