lukoil-banenr

Dacia Logan va concura în Campionatul Suedez de Turisme

Pilot Autoexpert

Dacia STCC Edition este noul venit în campionatul STCC din Suedia, modelul fiind înscris de Dacia Dealer Team. Din punct de vedere tehnic, acest bolid nu are părţi componente preluate de la noul Logan, însă estetic preia partea frontală a berlinei din Mioveni, alături de numele mărcii argeşene. Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de reprezentanţii suedezi ai mărcii Dacia, modelul are un motor V6 care dezvoltă în jur de 400 CP, o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte şi poate să atingă o viteză maximă de 270 km/h. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în trei secunde.

Puntea faţă are discuri ventilate de 370 milimetri diametru, cu etrieri cu patru pistonaşe. Puntea spate are şi ea discuri ventilate şi etrieri cu patru pistonaşe, dar acestea au diametrul de 360 milimetri. Masa modelului de competiţie este de 1.100 kilograme. Jantele au diametrul de 18 inch şi sunt echipate cu anvelope de performanţă. Modelul va fi pilotat de Mattias Andersson, pilot suedez născut pe 9 mai 1973.

Referitor la capitolul tehnic, cel mai probabil, motorul V6 cu care este echipat acest model este preluat din familia de motoare a concernului Renault-Nissan.

Comentarii