lukoil-banenr

Dacia prezintă schițele procesului de desenare al bordului noilor Logan şi Sandero

Anul trecut publicul a fost încântat de designul exterior al celor mai proaspete modele româneşti. Interiorul nu a fost nici el trecut cu vederea, fiind apreciat de cei care îşi doreau o Dacie ceva mai tehnologizată.

Pilot Autoexpert

Oficiali Dacia au abordat problema cu foarte mult curaj, propunând chiar şi montarea unui ecran de 7 inch, regăsit în lista de opţionale. Trebuie să recunoaştem că acest scenariu părea imposibil în trecut.

După ce ne-a oferit o serie de propuneri de design incipiente ale actualelor Logan şi Sandero, constructorul de la Mioveni publică, şi de această dată prin intermediul contului său de Facebook, o serie de imagini şi schiţe care urmăresc dezvoltarea planşei de bord pentru noile Logan şi Sandero.

Ca şi în cazul designului exterior, schiţele intuiesc mult din forma finală a habitaclului. Exceptând poate volanul teşit în partea inferioară.

Cert este că poziţionarea comenzilor de deschidere a geamurilor pe planşa de bord era prevăzută încă din faza de proiect. Deşi, într-o schiţă ele apar montate pe uşa şoferului. Ideea a fost, se pare abandonată, din aceleaşi raţiuni economice.

Ca şi în cazul versiunii finale, în schiţe, planşa de bord este dominată de ecranul tactil. În schimb, aeratoarele centrale rotunde ar fi putut fi înlocuite de o singură fantă, dreptunghiulară.

Comentarii