lukoil-banenr

Acum două luni v-am comunicat despre faptul că cei de la Renault au în plan să lanseze o versiune hot a modelului Sandero. Se pare că zvonurile s-au adeverit iar mașina se apropie cu pași mari de linia de asamblare.

Pilot Autoexpert

Deși zvonurile despre o versiune sport al Daciei Sandero RS circulă de aproape un an, mai exact din ziua când Patrice Rattie, șeful diviziei sport de la Renault, a declarat pentru Autocar că în gama mașinilor franceze va apărea un Sandero Sport, iată că abia recent declarațiile oficialului s-au adeverit prin fapte. De curând, mașina a fost surprinsă în testele de anduranță iar exemplarul pozat ne indică asupra faptului că este foarte aproape de o versiune de serie.

dacia sandero rs

 

Ce ține de motorizare, se presupune că acesta va fi un propulsor de doi litri volum, capabil să producă 160 CP și nu cel de 0,9 litri turbo, aşa cum se credea anterior. Mașina va beneficia de jante de 17 inch în diametru, suspensie mai rigidă, sistem de frânare îmbunătățit, scaune sport cu suport lateral pronunțat, dar și alte elemente menite să-i confere mașinii un plus de sportivitate.

Totuși, Dacia Sandero nu va fi disponibilă pentru europeni și asta pentru a evita o concurență cu modelele RS de la Renault. Mașina este așteptă pentru a doua jumătate al anului curent iar principalele pieți de desfacere vor fi Rusia sau țările Americii Latine. Apropo, în Rusia aceastea va concura cu Lada Kalina Need For Race, sau prescurtat NFR.

Comentarii