lukoil-banenr

Mercedes-Benz deţine deja 5% din acţiunile constructorului de supercaruri Aston Martin, iar în încercarea de a revitaliza activitatea acestuia şi de a extinde gama de modele exotice, Dieter Zetsche, preşedintele Mercedes, nu a exclus posibilitatea de a achiziţiona restul acţiunilor în cadrul Aston Martin.

Pilot Autoexpert

„Este un brand fantastic şi suntem dispuşi să îi sprijinim dezvoltarea pe viitor”, a declarat Zetsche. Tot el a precizat că Aston este în căutarea unui preşedinte executiv.

În prezent, parteneriatul dintre Mercedes şi Aston Martin constă în folosirea unor motoare comune şi a altor componente esenţiale. Acest parteneriat ar putea fi extins şi la nivel de platformă, modelele celor două branduri urmând să folosească o arhitectură dezvoltată împreună, pentru a reduce costurile (circulă zvonuri precum că următorul M-B GL va împărţi platforma cu un omolog de la Aston, care va purta logoul Lagonda).

Referitor la planurile întocmite deja, divizia AMG este însărcinată cu dezvoltarea motorului V8 destinat să ajungă şi sub capota viitoarei generaţii Vantage. În timpul ultimei etape, Aston Martin va trasa specificaţiile motorului, iar AMG se va ocupa de dezvoltare şi testare.

Comentarii