lukoil-banenr

Daimler, Ford şi Nissan au semnat un nou parteneriat

Daimler, Ford şi Nissan şi-au unit forţele pentru a dezvolta o gamă de automobile accesibile propulsate cu pile de combustibil. Cei trei parteneri vor să le transmită furnizorilor şi companiilor importante din industria auto privind intenţiile de viitor în această direcţie, fiind programată producţia a cel puţin 100.000 de unităţi cu pile de combustibil. Thomas Weber, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la Daimler, a mai adăugat: „Considerăm că nu am fost niciodată atât de aproape de a schimba lumea vehiculelor alimentate cu celule de combustibil cum suntem acum după ce am semnat acest parteneriat”.

Pilot Autoexpert

Cei trei parteneri vor investi sume egale în acest proiect, în vederea dezvoltării sistemelor de propulsie bazate pe hidrogen. Corporaţii precum Honda, General Motors şi Volkswagen nu au prezentat încă idei de colaborare în această direcţie, deşi au dezvoltat pe cont propriu o serie de vehicule pentru a testa această tehnologie.

Pentru a evita negocierile legate de discutarea unui contract, japonezii de la Nissan au decis să nu cumpere acţiuni ale joint-venture-ului semnat de Ford şi Daimler. Proiectul va utiliza centrele de dezvoltare existente din Detroit, Tokyo, Vancouver şi Stuttgart. Fiecare partener va avea propriile sale modele alimentate cu hidrogen, doar trenul de propulsie urmând să fie comun.

Comentarii