lukoil-banenr

Daimler planifică dezvoltarea unui motor cu trei cilindri în linie

Noua motorizare turbo cu trei cilindri în linie de la Daimler va fi utilizată atât de noua generaţie a lui Smart ForTwo, cât şi de viitorul Renault Twingo. Potrivit lui Ronald Kemmler, director dezvoltare motoare Mercedes-Benz, Ford îşi oferă cunoştinţele în dezvoltarea acestor motoare în schimbul tehnologiei de injecţie stratificată de benzină a noilor motoare Euro 6 de la Mercedes-Benz, prima unitate din această serie echipând facelift-ul lui E-Klasse.

Pilot Autoexpert

În prezent, actualul motor al lui ForTwo a fost dezvoltat de Mitsubishi, fiind folosit şi de ForFour, subcompacta realizată pe platforma lui Colt. Colaborarea dintre cele două mărci a fost stopată în 2008, când Smart a oprit producţia lui ForFour pe fondul vânzărilor slabe. Acum, Smart va colabora cu Ford şi cu Renault-Nissan pentru a realiza modele noi, primul punct pe listă fiind noua generaţie a lui ForTwo.

Potrivit AutomotiveNews, motorizarea cu trei cilindri dezvoltată de Mercedes-Benz cu tehnologie Ford va fi utilizată şi de Renault. Avantajul celor de la Renault va fi capitalizat prin capacităţile de producţie, despre care reprezentanţii Daimler spun că sunt impresionante.

Comentarii