lukoil-banenr

Dartz Jo-Mojo

Pilot Autoexpert

Putini au auzit de compania lituaniana Dartz. Poate doar cei care au o afinitate pentru masinile blindate, pentru ca Dartz cu asta se ocupa. Mai nou însa, compania vrea sa-si diversifice aria de activitate si încearca sa se erijeze într-un producator auto de sine statator.

O dovedeste cel mai nou concept botezat Jo-Mojo. Oricât de absurd ar parea, lituanienii au gândit un roadster blindat cu veleitati eco. Echipat cu panouri prin care nu pot patrunde gloantele, Jo-Mojo foloseste pentru propulsie un un motor electric de 80 de cai putere. Acesta poate imprima o acceleratie de la 0 la 100 de km/h în doar 9.5 secunde, daca e sa ne luam dupa cifrele oficiale. Viteza maxima ajunge si ea la 200 de km/h, o premiza optimista pentru un vehicul electric cu un motor atât de timid.

Caracterul eco al conceptului este subliniat si de acoperisul rabatabil placat cu panouri solare, menite sa „culeaga” energie pentru bateria litiu-ion si pentru functionarea celorlalte sisteme ale masinii.

Designul roadsterului a fost creat cu ajutorul celor de la Gray Design, care au cautat un centru de greutate cât mai aproape de pamânt, o repartitie egala a maselor pe ambele punti si, nu în ultimul rând, o vopsea cameleon, care sa dea o nota exclusivista exteriorului. Dartz va expune conceptul Jo-Mojo în carul Salonului Top Marques desfasurat la Monaco anul viitor.

Sursa: youtube.com

Comentarii