lukoil-banenr

DARTZ prezintă o maşină dedicată Anului Şarpelui în China

DARTZ, o companie auto letonă care produce vehicule blindate, a publicat detaliile despre primul său model fără armură, pe care l-a denumit Black Snake (şarpe negru), creat special pentru a sărbători Anul Şarpelui din China şi se va vinde doar pe teritoriul respectivei ţări.

Pilot Autoexpert

Potrivit preşedintelui companiei, Leonard F. Yankelovich, DARTZ Black Snake este bazat pe un Mercedes-Benz GL63 AMG şi primeşte un motor V8 de 5,5 litri bi-turbo, care dezvoltă 557 CP şi un cuplu maxim de 760 Nm. Un alt echipament preluat de la AMG este suspensia Ride Control.

Caroseria modelului este construită din aluminiu, folosind tehnologia sovietică „kapsula”, care a fost utilizată prima dată la maşina blindată a lui Joseph Stalin.

Conform oficialului companiei letone, Black Snake e dotat cu o cutie de viteze automată cu şapte trepte şi un sistem de tracţiune integrală care îi permit să facă sprintul de la zero până la 60 de mile pe oră (96,5 km/h) în 4,9 secunde.

La exterior, grila radiatorului are accente de aur, iar capota este acoperită cu foiţă de aur în formă de piele de şarpe. Ca echipament opţional, DARTZ oferă un ornament din Cristal de Smolensk pentru capotă.

Interiorul încearcă să imite luxul dintr-un Mercedes-Benz S-Klasse şi primeşte scaune care pot fi îmbrăcate în piele de şarpe, piele de crocodil, de struţ sau de penis de balenă, covoraşele pentru picioare sunt făcute din piele de rechin alb.

Preţul pentru un DARTZ Black Snake nu a fost anunţat. Proprietarii vor primi, pe lângă maşină, 56 de grame de caviar Mottra în fiecare lună, timp de doi ani.

DARTZ Motorz Company (ex. RussoBalt) are sediul într-o fostă fabrică sovietică din Riga şi construieşte vehicule blindate, precum vehiculul militar T-98 Kombat, care costă 225.000 de dolari, şi modelul Prombron, care costă un milion de dolari.

Comentarii