lukoil-banenr

Debutul lui VW Polo în Raliul Spaniei a fost blocat de concurenţii actuali din campionatul WRC

Volkswagen intenţiona să testeze pentru prima oară noul model Polo R WRC în Raliul Spaniei din luna noiembrie, ultima etapă a sezonului curent de WRC, pentru a putea vedea cum se comportă bolidul în condiţii reale.

Pilot Autoexpert

Regulamentul tehnic interzice această practică, însă constructorul german a sperat că FIA va acorda germanilor o dispensă pentru a veni în sprijinul unui constructor care şi-a asumat angajamentul de a concura în WRC în următoarele trei sezoane.

Iniţiativa mai avea însă nevoie de acordul echipelor rivale, iar Citroen şi Ford, unicii participanţi actuali, nu au fost de acord ca Volkswagen să fie avantajată în vreun fel.

Oficialii echipei germane susţin însă că înţeleg poziţia rivalilor în contextul în care lupta pentru titlul mondial se anunţa una echilibrată.

„Înţelegem pe deplin poziţia echipelor rivale. Probabil că poziţia noastră ar fi aceeaşi dacă am fi în locul lor. Regretăm, dar va trebui să aşteptăm până la prima etapă a sezonului 2013, Raliul Monte Carlo”, a declarat o sursă din interiorul echipei pentru publicaţia Autosport.

Pentru fanii WRC ştirea are însă un efect negativ, întrucât Volkswagen intenţiona să-i ofere bolidul dublului campion mondial Carlos Sainz pentru a fi putut participa la Raliul Spaniei.

Comentarii