lukoil-banenr

Design Challenge la Los Angeles

La Salonul Auto de la Los Angeles se va organiza a opta ediţie a competiţiei anuale Design Challenge, iar participanţii din acest an sunt designeri de la Honda, Mercedes-Benz, smart, Hyundai, Subaru şi Maybach. Conceptele futuriste realizate de designerii de top nu ar trebui să te surprindă în cazul în care vei afla că au posibilitatea de a deveni invizibile, pot zbura sau sunt dotate cu roţi retractabile. De ce?

Pilot Autoexpert

Pentru că tema acestei ediţii le-a solicitat designerilor să vină cu idei pentru cele mai tari maşini noi din filmele de la Hollywood, fiecare dintre aceştia a încercat să propună un studiu inedit. În juriu se află printre alţii şi Jay Shuster, art director la Pixar Animation Studios, care a dirijat acţiunile echipei responsabilă cu producţia filmului Cars 2. Dar până una alta, îţi propunem o prezentare succintă a fiecărui concept.

 

Mercedes-Benz Silver Arow

Chiar dacă este vorba despre concepte care dau frâu liber imaginaţiei, designerii de la Mercedes au vrut să fie ceva mai raţionali prin acest concept. Silver Arow este inspirat din lumea curselor de Formula 1, unde Mercedes-Benz are o tradiţie. De fapt, dacă te uiţi cu atenţie, ai putea să regăseşti unele elemente care par împrumutate de la modele existente, cum ar fi SLR.

 

Maybach Berline

Conceptul ăsta îşi doreşte să fie o reinterpretare a modelului istoric Berline Carriage, inspirat de povestea Cenuşăresei. Conceptul îi plasează pe pasageri faţă în faţă. Cu alte cuvinte, conceptul este o caleaşcă a viitorului, care nu se deplasează cu ajutorul cailor, ci datorită unui sistem de propulsie integral electric.

 

Subaru Horizon

Te-ai întrebat ce s-ar întâmpla în cazul în care Planeta s-ar opri în loc, iar un generator de energie şi o echipă alcătuită din patru oameni şi o pisică ar trebui să salveze lumea? Cei de la Subaru s-au gândit la asta şi aşa a apărut acest concept care poate să facă faţă unei distopii fără probleme.

 

Honda IH

IH este prescurtarea de la Intelligent Horse. Desigenrii spun despre acest concept că este capabil să combine caracterul şi simplitatea unui cal cu inovaţiile tehnologice şi siguranţa de care dispune un vehicul. Ciudat? Nu chiar, mai ales dacă maşina ar apărea într-un film nou cu Zorro.

 

Hyundai Stratus Sprinter MPV

Pe lângă faptul că poate să călătorească cam pe orice drum, indiferent dacă are sau nu asfalt pe el, conceptul „familist” poate să devină oricând un veritabil luptător în război, pentru că are capacitatea de a deveni invizibil într-un fel, în timpul zilei. Modelul a fost inspirat de la o aeronavă. Nu e bombardierul Stealth, dar probabil că a învăţat nişte trucuri de la el.

 

smart 341 Parkour

Inspirat de sportul urban inventat de francezi, conceptul smart oferă vizibilitate de 360 de grade. Este acesta un aspect important? Da, pentru că designerii de la smart sunt de părere că uneori nu e nevoie să te mai străduieşti în căutarea unui loc de parcare, ci să-ţi iei zborul direct către biroul tău, iar când zbori… trebuie să vezi mai bine ce clădiri ai în jur. De fapt, smart 341 Parkour poate să zboare peste şi pe clădiri, ca un mic elicopter de buzunar. Conceptul smart ar trebui să vină la pachet şi cu licenţa de zbor, totuşi…

Comentarii