lukoil-banenr

Detalii despre noul BMW M4

Misterul în care este învăluit destinul celui mai popular model din istoria BMW se spulberă pe măsură ce ne apropiem de Expoziția de la Geneva – un forum dedicat mărcii a reuşit să intre în posesia unei fişe tehnice, despre care se consideră că este chiar a viitorului M4. Potrivit informaţiilor tipărite în fişă, viitorul model de performanţă va fi pus în mişcare de un motor pe benzină, cu numele de cod S55 şi o capacitate de 3.0 litri.

Pilot Autoexpert

Motorul cu şase cilindri în linie va lua locul actualului V8 şi va fi capabil să livreze o putere totală de 415 cai. Cuplul motor va fi mai generos în cazul noii unități, urmând să se oprească la 545 de Nm, livrat punţii spate prin intermediul unei transmisii Heck.

M4 va dispune de un şasiu complet modificat, cu o suspensie adaptivă M şi alte îmbunătăţiri menite să ofere un spirit nealterat al performanţei. Pentru a garanta şi cifre suficient de bune, demne de rivalul Audi RS5, noul M4 va fi supus unui program de reducere a masei totale. Rezultatul va fi un coupe de numai 1549 kilograme, mult mai uşor decât predecesorii săi.

Noul BMW M4 este aşteptat spre sfârşitul acestui an iar producţia lui va începe mai târziu, în primăvara anului 2014.

Comentarii