lukoil-banenr

Din 2013, Porsche îl bagă pe Panamera în priză

Nu știm exact dacă cei care cumpără hibride premium în ziua de azi o fac din snobism sau efectiv pentru economie. La urma urmei, dacă ții neapărat să nu emiți noxe, există multe alternative, fiecare 100% electrice, la un preț mult mai scăzut. Oricare ar fi însă motivul, un lucru e sigur, piața hibridelor este în creștere. În aceste condiții, inginerii de la Porsche s-au văzut nevoiți să-l revizuiască pe Panamera. Pentru că, să fim serioși, în afară de inscripția „Hybrid”, actualul Panamera nu prea are motive să se catalogheze drept ecologic. E adevărat că exclusiv pe motorul electric, Panamera putea merge până la 85 de km/h, însă acest lucru putea avea loc doar pentru 2 km.

Pilot Autoexpert

Acum, odată cu lansarea următorului hibrid, lucrurile par să se schimbe. Autonomia crește, consumul scade și, așa cum probabil ți-ai dat seama, mașina poate fi încărcată și la priză. Mai exact, setul nou de acumulatori îi permite lui Panamera o autonomie electrică de 30 de km, în timp ce motorul va fi un V6 TFSI de 3 litri care, împreună cu motorul electric, va dezolta 380 CP (333 CP – motorul pe benzină; 47 CP – motorul electric).

Mașina asta pare să-i împace pe toți. Și pe cei care fac pe dracu’-n patru să-i mai adauge câțiva cai putere, dar și pe cei care numără emisia de noxe, asemenea unei domnișoare care numără caloriile înainte de masă. Mișcarea face parte din ofensiva plug-in lansată de grupul Volkswagen, care deține 49,9 la sută din Porsche. Pe lângă Panamera, acesta pregătește să arunce pe piața hibridelor și modele precum Q7, Q5, Passat sau Golf. Panamera Plug-In Hybrid își va face apariția în 2013 pe piața din State. Deocamdată nu s-a stabilit când, sau dacă, modelul va fi lansat și pe piața europeană.

Comentarii