lukoil-banenr

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi pe pagina sa de web, noi prețuri plafon la comercializarea cu amănuntul a carburanților pentru următoarele două săptămâni.

Pilot Autoexpert

Astfel, în perioada 20 septembrie – 3 octombrie, pentru litrul de benzină auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 s-a stabilit prețul maxim de – 17,51 lei, cu 11 bani mai mult decât cel anterior, iar pentru motorină – 15,20 lei, un preț mai mare cu 45 de bani decât cel stabilit acum două săptămâni în urmă.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere trebuie să determine, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, să le publice pe pagina sa web și să le afișeze pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, după ora 24. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai  mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Comentarii