lukoil-banenr

Disco Volante va fi produs doar la comandă timp de 4000 de ore

După ce anul trecut a adus la Salonul de la Geneva conceptul Alfa Romeo Disco Volante, reacţiile jurnaliştilor şi a potenţialilor clienţi au depăşit aşteptările. Iar efectul direct al acestor reacţii s-a văzut în acest an la Salonul elveţian, acolo unde Touring Superleggera a prezentat o versiune de serie complet funcţională a prototipului său.

Pilot Autoexpert

Producţia unui exemplar al modelului construit pe baza lui Alfa Romeo 8C Competizione durează circa 4000 de ore şi că totul se realizează 100% manual cu ajutorul muncitorilor micii companii italiene. Caroseria este din aluminiu şi dezvăluie detalii fascinante, iar producţia unui astfel de exemplar este realizată exclusiv la comandă, astfel că nu există prognoze sau numere în acest moment.

Dedesubturile modelului Disco Volante sunt preluate direct de la Alfa 8C Competizione, pe al cărui şasiu este de fapt produs modelul italian: un motor V8 de 4.7 litri care dezvoltă 450 CP şi un cuplu de 480 Nm, unitate care cu ajutorul cutiei secvenţiale cu şase trepte şi a unui diferenţial cu alunecare limitată pune puterea pe şosea îndeajuns de eficient pentru ca performanţele să se ridice la nivelul look-ului exterior al modelului: 4.2 secunde pentru 0-100 km /h şi o viteză maximă de 290 km/h.

Deşi ne-am fi putut gândi la preţuri astronomice, pe eticheta acestui model care combină clasicul cu modernul scrie 100.000 de euro, sau, echivalentul a 10% din preţul de vânzare al unui McLaren P1 sau al noului LaFerrari.

Comentarii