lukoil-banenr

Dodge Dart a apărut înainte de a fi lansat oficial la Detroit

Pilot Autoexpert

Mai întâi, Dodge Dart şi-a făcut apariţia în câteva fotografii teaser, dar cu puţin timp înainte de lansarea la Salonul Auto de la Detroit, misterul s-a spulberat. Pe lângă un video, au fost dezvăluite mai multe fotografii în care poţi să vezi şi exteriorul şi interiorul primului produs Chrysler care se va fabrica pe o platformă Fiat.

Pe piaţa din America, Dodge Dart va înlocui modelul Caliber. Mai multe detalii despre performanţe vor fi anunţate în cadrul lansării de la Detroit, dar până atunci se cunoaşte faptul că Dart se va baza pe Alfa Romeo Giulietta. Se preconizează că americanii vor avea de ales mai multe versiuni de motorizare, printre care s-ar afla un motor de 2.0 litri cu 160 CP, unul de 2.4 litri cu 184 CP şi o versiune împrumutată de la Fiat 500 de 1.4 litri cu 160 CP.

De asemenea, a fost anunţat faptul că Dodge Dart va fi disponibil în 2013 cu o cutie de viteze automată cu nouă trepte, dezvoltată de ZF. Pentru început, Dart va utiliza o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau una automată cu dublu ambreiaj, dar tot cu şase trepte, ambele provenite de la Fiat Group.

Comentarii