lukoil-banenr

Dodge Dart se dezvăluie treptat

Dodge Dart este un model care va fi dezvoltat de Grupul Chrysler pe baza modelului Alfa Romeo Giulietta. Primele fotografii teaser au apărut la începutul acestei săptămâni, iar spre final au apărut şi câteva informaţii chiar de la managerul Fiat/Chrysler Sergio Marchionne.

Pilot Autoexpert

Acesta a declarat într-un interviu că noul sedan compact Dodge Dart va fi capabil să înregistreze un consum mediu de 5,8 l/100 km, datorită unei cutii de viteze automată cu nouă trepte care va fi construită de ZF şi va fi disponibilă din 2013. La debut, maşina va avea o cutie de viteze de la Fiat cu dublu ambreiaj, după care va intra în acţiune ″artileria grea″, menită să asigure consumul anunţat de Marchionne.

Cum a fost aleasă valoarea de 5,8 l/100 km nu este un mister. În momentul în care Grupul Fiat a intervenit pentru salvarea de la faliment a Grupului Chrysler în urmă cu doi ani, Guvernul Statelor Unite ale Americii a fost de acord să se direcţioneze 5% din acţiunile deţinute de stat dacă se va construi în SUA o maşină nouă, bazată pe un model din curtea italienilor, care va fi capabilă să consume 5,8 l/100 km.

Dodge Dart ar putea să îndeplinească această condiţie cu succes. Modelul va fi disponibil din 2013 iniţial cu trei motoare cu patru cilindri. Două dintre acestea vor fi furnizate de Chrysler: unul de 2.0 litri şi altul de 2.4 litri, botezate Tigershark, iar cel de-al treilea va fi de provenienţă Fiat, de 1.4 litri MultiAir Turbo, care este şi în dotarea modelelor Alfa Romeo Giulietta şi Fiat 500.

Au apărut câteva fotografii noi cu viitorul model Dodge Dart, în care este prezentat din diverse unghiuri şi interiorul. Nu lipseşte monitorul de 8,4 inci de pe planşa de bord, care poate fi controlat prin atingere, pentru reglarea navigaţiei şi a sistemul audio. De asemenea, între ceasurile de bord mai apare un monitor care se va comporta ca un copilot veritabil pentru că va furniza toate informaţiile esenţiale despre maşină. Interiorul va putea fi decorat în funcţie de preferinţe, la fel ca şi exteriorul. Pentru caroserie, vor fi disponibile 12 nuanţe, iar pentru interior vor fi 14.

Comentarii