lukoil-banenr

Președintele FEA și a WAK-1F Moldova are un program plin, dar pe lângă K-1, luptători și gale organizate la nivel profesionist și televizate de posture străine precum Eurosport, își mai face timp și pentru pasiuni. Sau plăceri ale vieții. Cum ar fi automobilul.

FLYONE

Este pasionat de tot ce înseamnă putere, confort și viteză – de mașini. Deși până la catalogarea “împătimit” sau, Doamne ferește, “înnebunit”, mai are – totul trebuie să aibă o măsură. Ăsta-i principiul de care se conduce.

diselok

DSC03343

Și mai este unul…

Există Mercedes și alte mașini” este principiul de care și Dvs. vă conduceți? Dacă da, prin ce v-a eclipsat acest producător, ce are această mașină ce nu au altele?

Care se referă la mine și de care mă conduc. Merg numai pe Mercedes, la viața mea am avut multe mașini, dar alte denumiri au fost vreo două, maxim trei, și pe acelea le-am ținut foarte puțin timp. Le-am luat din interes, ca să-mi satisfac curiozitatea, mai mult și să mă conving o dată în plus că Mercedesurile sunt cele mai bune.

DSC_0523

Îmi este foarte aproape, prin această mașină, nemții și-au arătat caracterul adevărat german – pedant, concret și nimic în plus.

Audi și BMW-urile nu tot de nemți sunt făcute?

Ba da, dar nu pentru perceperea mea. Pentru mine neamț înseamnă Mercedes. Fără supărare pentru cei ce conduc BMW-uri și altele…

Mai ales BMW-uri că au destui admiratori pe la noi… Dacă e să faceți un clasament al priorităților în viață, pe ce loc s-ar clasa automobilul?

În primele cinci, cu siguranță. Nu mă întrebați dacă pe locul doi sau trei – există familia și multe alte lucruri. Cred, mai importante.

10864337_979173305431055_2068219141_o

Care credeți că este mașina potrivită pentru mediul nostru și drumurile noastre?

Cred că ar fi crossover-urile, dacă să le raportăm la calitatea carosabilului. Pentru mine, modelul potrivit și preferat e de la Mercedes, firesc – G-Klasse. Cred că am ajuns la a cincia mașină de acest model – le-am rânduit, nu toate odată, firesc. Plus că e potrivit și pentru drumurile noastre.

Ați încercat toate modelele Mercedes?

Nu. N-am avut clasele A, B, sau E…

S-Klasse, cu siguranță…

Am avut cam de toate S-Klasse, de la 140, apoi 220, 221…De Gelandewagen v-am zis, merg pe un AMG DE 5.5 litri. pe care l-am îmbunătățit, mai ales la sistemul de amortizare – l-am dotat cu un sistem specific, poate, chiar, unic…

Înseamnă că umblați la ele – nu vă mulțumesc dotările de la producători…

Eu nu prea iubesc mașinile în starea în care au fost scoase de pe conveier. Practic, toate mașinile pe care le-am avut în posesie au fost îmbunătățite la maxim, date companiilor de tuning de peste hotare.

10864508_979173765431009_1380340366_o

Vă puteți numi un împătimit al mașinilor? Dar înnebunit după mașini?

Eu nu sunt omul care merge pe extreme, nu-mi pierd capul pentru ceva anume. Mereu în toate trebuie să existe o măsură. Se referă și la mașini. Mereu.

De câți Cai/Putere și de ce volum aveți nevoie ca să vă simțiți un automobilist/bărbat împlinit?

Cilindreea de la 5 în sus și “caii”, respectiv, corespunzător clasei…

Confort, sport sau accesibilitate maximă? Ce calități preferați la o mașină când vă gândiți s-o cumpărați? Există una care le întrunește pe toate?

Nu știu dacă pe toate, dar S-Klasse întrunește multe calități. Iar pentru escladat bordurile trebuie să ai alta. Una pentru confort și alta pentru borduri.

Mașina vă predispune la relaxare sau la consum de adrenalină? Vă simțiți ca în a doua casă unde trebuie să fie liniște și confort sau o forțați la maxim să-i auziti motorul urlând?

Depinde dacă o conduc sau dacă merg cu șofer. În primul caz, bineînțeles, vreau s-o simt și s-o conduci cu-adevărat. Dacă sunt în calitate de pasager, firesc, mă relaxez sau îmi văd de treabă. Atunci am nevoe de confort și tehnologii.

„Cea mai bună mașină” are mai multe definiții – pentru cineva, care consumă puțin, pentru cineva, care aleargă repede prima 100 km/h, pentru cineva, e mașina de serviciu… Ce înseamnă pentru Dvs. „Cea mai bună mașină”?

Cea care mă reprezintă și îmi redă caracterul. Să fie individuală, să aibă “fața” ei, să fie puternică și sigură. Adică, să fiu sigur că mă va duce exact unde am nevoie fără griji și bătăi de cap.

AutoExpert vă mulțumește și vă dorește rezultate cât mai bune, cât mai multe turnee reușite și cât mai mulți “căluți”, de ce nu?…

Scris de Marcel Toma

 

Comentarii