lukoil-banenr

Două modele Audi R8 Grand Am au debutat la Daytona

Pilot Autoexpert

Una dintre cele mai importante competiţii auto din Statele Unite ale Americii este cursa de anduranţă care se desfăşoară timp de 24 de ore la Daytona, circuit inclus în programul Grand Am. Mai mult decât atât, cea de-a doua ediţie din acest an pe circuitul Daytona a fost una aniversară, fiind cu numărul 50.

Câştigătorii în clasamentul general au fost piloţii echipei Michael Shank Racing, mai exact Oswaldo Negri, John Pew, Aj Allmendinger şi Justin Wilson, care au concurat cu un prototip Ford Riley cu numărul 60. În clasa GT – unde au participat şi modelele Audi – câştigători au fost piloţii echipei Magnus Racing, cu Porsche GT3.

Anul acesta, la competiţia americană au debutat două modele Audi R8 Grand Am, după ce au fost pregătite de echipele APR Motorsport şi Oryx Racing. Versiunea R8 Grand Am este bazată pe Audi R8 LMS, modelul antrenat pentru GT3. Cele două exemplare care au participat la Daytona au avut motoare V10 de 5.2 litri, care livrează 480 CP şi au fost echipate special pentru a se supune reglementărilor în privinţa siguranţei din Statele Unite ale Americii.

Modificările vizuale în comparaţie cu versiunea R8 pentru GT3 se observă la nivelul spoilerului frontal, al difuzorului din spate şi al eleronului.

Cele două modele vor continua să participe la Grand Am Road Racing pentru întregul sezon 2012, cursa de la Daytona fiind încheiată de Audi pe locurile 31 şi 32 în clasa GT.

Comentarii