lukoil-banenr

Actorul britanic de comedii Rowan Atkinson, cunoscut de toată lumea după rolul său celebru Mr. Bean, este la fel şi un mare amator de maşini de performanţă. Două vehicule din colecţia actorului vor fi scoase la licitaţie în luna februarie, în cadrul evenimentului Race Retro Classic Car Sale.

Pilot Autoexpert

Prima dintre cele două maşini este un Mercedes-Benz E500 în caroseria W124. Acest model, devenit între timp legendar, a fost proiectat în parteneriat cu Porsche şi se asambla la uzina acestora din Zuffenhausen. Vehiculul de performanţă este echipat cu un propulsor V8 de 5.0 litri volum, capabil să dezvolte 326 CP şi 480 Nm. Accelerarea sedanului sport de la 0-100 km/h urează 6,1 secunde.

Exemplarul scos la licitaţie are un parcurs de puţin peste 80.000 de kilometri. Potrivit lui Atkinson, acesta este cel mai bine păstrat exemplar de Mercedes-Benz E500, pe care l-a putut găsi.

Al doilea vehicul este o Lancia Thema 8.32. Acesta a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Torino în anul 1986. Cifrele 8 şi 32 din denumirea modelului, reprezintă numărul de cilindri şi supape. Motorul ascuns sub capotă are un volum de 2,9 litri şi a fost construit la baza unui motor V8 proiectat de Ferrari. Propulsorul ce livrează 215 CP, a fost asamblat de specialiştii din cadrul companiei Ducati.

Accelerarea sedanului italian, de la 0-100 km/h durează 6,8 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge numără 240 km/h. Lancia Thema a fost prima maşină dotată cu un eleron pe uşa portbagajului acţionat electric.

În anul 2015, Atkinson a vândut supercarul McLaren F1, pe care îl achiziţionase în anul 1997. Preţul supercarului cu care actorul de două ori nimerise în accident, a constituit 8.000.000 de lire sterline.

Comentarii