lukoil-banenr

Tesla Model S în versiunea cea mai performantă P85D a fost vedeta multor curse de drag în care a reuşit să îngenuncheze o droaie de supercaruri cu pretenţii. Iar acum, şi-a ales o nouă victimă, hybridul BMW i8. Chiar dacă din start, diferenţa de cai putere (kWh) sunt în favoarea sedanului american, totuşi deznodământul merită privit. 

Pilot Autoexpert

Chiar dacă sunt din lumi total diferite şi au fost create pentru a servi unor scopuri la fel de diferite, totuşi cei de la DragTimes nu au ezitat să le pună faţă în faţă pe un traseu public. Sedanul americanilor cântăreşte peste două tone însă are avantajul puterii de jos (691 CP şi 931 Nm), fiind pus în mişcare exclusiv de motoarele electrice, iar astfel îşi asigură supremaţia la startul de pe loc.

De cealaltă parte, BMW-ul i8 este înarmat cu un motor de 1.5 litri turbo, asistat de un motor electric, şi care pun pe roţi doar 362 de cai putere şi 570 Nm de cuplu motor, însă, avantajul bavarezului este silueta aerodinamică care poate fi decisiv în cursa efectuată din mers, ceea ce veţi putea vedea mai jos.

Comentarii