lukoil-banenr

Ne plac testele independente şi mai mult ne plac cele în care se poate vedea clar, că nu întotdeauna numărul cailor putere rezolvă problema. Iar astăzi avem o nouă probă de drag în care putem vedea bătălia unor maşini apropiate ca şi clasă, performanţe şi timpi de acceleraţie.

Pilot Autoexpert

Pe foaie, specificaţiile tehnice sunt aproape la fel. Deşi, pentru mai multă obiectivitate, în locul lui S3 Sedan, trebuia să avem un S3 break, totuşi, autorii videoclipului susţin că nu există nici o diferenţă majoră între caroseriile celor două. Aşadar, la linia de start s-au aliniat din nou, rivalii germani BMW şi Audi.

Înainte să apăsaţi click pe butonul play din filmarea de mai jos, am vrea să vă reamintim de ce sunt în stare cele două modele nemţeşti. Hot-hatch-ul cu trei portiere, BMW M135i este echipat cu un propulsor în şase cilindri, de trei litri volum, ce dezvolt 326 cai putere, livraţi punţii spate prin intermediul transmisiei automate cu opt rapoarte şi launch control. Sedanul, Audi S3, este pus în mişcare de un motor de 2.0 litri, turbo-aspirat şi acesta, dar care dezvoltă aproximativ 300 cai putere (PS) şi în jur de 380 Nm de cuplu motor. În avantajul celor de la Audi vine sistemul de tracţiune integrală quattro, în timp ce BMW se bucură de o diferenţă de 26 cai putere şi 70 Nm cuplu motor (450 Nm vs 380 Nm).

Greutatea este foarte apropiată în cazul ambelor maşini, ajungând cu aproximaţie la 1520 de kilograme, iar aşa cum pe hârtie, atât S3 cât şi M135i prind prima sută în 4.9 secunde, la linia de final, ar trebui să ajungă ambele concomitent. Ei bine, nu este chiar aşa. Cine va ieşi însă învingător, vedeţi în cele ce urmează!

Comentarii