lukoil-banenr

Când o poză face mai mult decât o mie de cuvinte, nu îşi mai erită efortul un titlu strident, totul este perfect clar. Poftim trotuarul, iată şi „gazonul”, iar alături avem porcul, pardon, poliţistul care a parcat. Dragă conducere a Inspectoratului Naţional de Patrulare, dintre sutele de campanii lansate, despre care tot vorbiţi în comunicatele de presă, cred că cel mai mare efect îl va avea acea de reeducare a subalternilor! Chiar vă invit să o faceţi!

Pilot Autoexpert

Ce-ar fi să nu ne mai prostiţi cu tentative ieftine de a vă „apropia de şoferi”, prin informarea despre pericolul alcoolului la volan sau, conducederea cu viteză excesivă? Ce-ar fi dacă aţi porni o campanie nouă, în care să trageţi şoferii pe dreapta pentru a vă cere scuze pentru colegii voştri, căţăraţi pe trotuare sau parcaţi pe trecerea de pietoni, pentru cei care „îi îmbată pe alţii” cu fiole otrăvite, să vă fie cumva ruşine pentru poliţiştii care cerşesc mita, care vânează şoferii ascunşi în tufişuri, cu radare.

Ce-ar fi să veniţi cu propuneri şi iniţiative de a amenaja corespunzător trecerile de pietoni şi să amendaţi toţi fraierii care parchează acolo iar voi treceţi pe alături şi vă faceţi că plouă. Ar fi o idee mai bună, în loc să amendaţi pietonii care merg pe şosea pentru că nu au pe unde! Ce-ar fi să veniţi cu idei „noi” şi originale, simple, sugerate chiar de norodul ăsta care vă suportă cretinismul zi de zi. Poftim, prima care îmi vine în minte, cereţi să fie „mutate” staţiile de troleibuze, pe interior, pentru a nu bloca o bandă întreagă atunci când coboară sau urcă pasagerii din transportul public. Că de voi, INP, depinde parcă „siguranţa şi bună desfăşurare a traficului rutier” nu? Sau greşesc?

Ce-ar fi să nu vă mai prefaceţi că vă pasă? Dar să acţionaţi? Poporul întotdeauna v-a întins o mână în semn de prietenie dar aţi preferat să scuipaţi pe ea, despre ce fel de apropiere putem vorbi? Începeţi cu cei şapte ani de acasă şi lăsaţi aberaţiile. Aţi inventat tot felul de operaţiuni şi cu toţii cunoaştem foarte bine că rostul acestora este doar de a mai stoarce bani din şoferi, nimic altceva.

Tufiş, Umbriş, Pietonul, Viteza, Siguranţa Rutieră, Geamuri Umbrite, sunt doar pretextele sub care pretindeţi că vă meritaţi salariul! Mai nou, nici camerele video de supraveghere nu au alt rol decât cel de a ilumina carosabilul plin de gropi. Oare aici putem vorbi despre siguranţă rutieră? Chiar recent au avut loc două cazuri (înregistrate oficial) în care oamenii şi-au rupt jantele în asfalt, pe străzi prost iluminate! Tot din această cauză unii şoferi fac puşcărie iar pietonii se sting din viaţă, pentru că nu puteţi soma autorităţile locale să pună un bec!

Cât o să vă mai ţină? E de-a dreptul revoltător!

foto: Curaj.tv

Comentarii