lukoil-banenr

Segmentul crossoverelor este la ziua de astăzi cel mai atrăgător şi mai avantajos pentru giganţii din indsutria auto. Prin urmare dorinţa de a domina această nişă este privită ca o normalitate, chiar dacă varietatea de modele oferite potenţialor clienţi, este deseori peste limita cerinţei. Totul însă a pornit de la SUV-uri, unde bătălia se duce la cel mai înalt nivel, cu tehnologii de ultimă oră şi dotări împrumutate de pe limuzinele flagman.

Pilot Autoexpert

Părintele acestui trand, BMW, a dat naştere segmentului de SUV-uri lansând în anii 1999 primul X5, iar câţiva ani mai târziu şi primul SAC, modelul X6 care a debutat în 2007 şi care domină această nişă de aproape 10 ani.

Iar dacă pe piaţa SUV-urilor, concurenţa este în plină dezvoltare, atunci nişa coupe-urilor SAC (Sport Activity Coupe) este încă nesuplinită. Recent, aici şi-a găsit loc şi Mercedes cu modelul GLE Coupe, care se prezintă mult mai bine decât îşi putea cineva imagina vreodată că va fi. Audi a anunţat că va lansa la rândul lui un model competitiv în segment, iar acest lucru i-a motivat pe unii designeri să îşi imagineze cum ar putea arăta un reprezentant Porsche, aliniat celor de mai sus.

Prezenţa unui SAC cu emblema Porsche ar adăuga puţină picanterie în bucătăria nemţească, astfel că şi pâinea nu va mai fi împărţită la doi sau trei ci la patru! Mai ales că producătorul de sportcar-uri din Stuttgart a ştiut întotdeauna cum să pună pe jar concurenţa. Iar dacă pe partea tehnică totul se vede clar ca în palmă, în eventualitatea lansării unui Cayenne Coupe, diferenţa ar face-o doar designul.

Cum ar putea arăta un asemenea model, au încercat să îşi imagineze cei de la Remco Meulendijk of RM CarDesign. Voi ce ziceţi, are dreptul la viaţă un Cayenne Coupe? Ar putea deveni un nou bestseller?

29321450322_1c382bd274_b

Comentarii