lukoil-banenr

Drumurile din Moldova se deteriorează pretimpuriu, informează UNIMEDIA

Chiar dacă a fost reparat recent, drumul spre Orhei, odată cu ieşirea din Capitală, devine din ce în ce mai deteriorat.

Pilot Autoexpert

Pentru a atenţiona guvernarea statului, portalul de ştiri UNIMEDIA a realizat un material în care prezintă cât de rapid se deteriorează drumurile care au fost reparate recent, prezentând, drept exemplu, imagini cu porţiunea de drum din satul Peresecina, raionul Orhei.

UNIMEDIA informează: “Asfaltul a cedat rapid în faţa zăpezilor şi ploilor, în unele zone s-au format gropi şi fisuri adânci, iar învelişul se deformează şi se macină vizibil.”

Mai multe porţiuni ale traseului naţional Chişinău-Soroca au fost reabilitate în perioada 2011-2012 din finanţări externe – potrivit datelor Ministerului Trasporturilor, reperaţia porţiunii cu o lungime de 28,6 km ar fi necesitat investiţii de 13 milioane de euro, bani oferiţi de Banca Europeană pentru reconstrucţie şi Dezvoltare. Reabilitarea traseului a fost efectuată de agentul „Todo & Tadei”.

UNIMEDIA prezintă, în calitate de dovezi, un set de imagini foto şi un filmuleţ video în care pot fi văzute porţiunile reabilitate, cât şi cele nereparate ale drumului cu pricina.

Contactat de UNIMEDIA, viceministrul Transporturilor, Boris Gherasim, a refuzat să ofere explicaţii referitoare la situaţia respectivă, motivând prin faptul că va fi organizată o conferinţă de presă la acest subiect în viitorul apropiat.

Comentarii