lukoil-banenr

Dublu ambreiaj pentru camioane

Pilot Autoexpert

Mercedes a prezentat prima transmisie cu două ambreiaje pentru vehicule comerciale. Aceasta se conduce la fel ca o cutie de viteze automată şi oferă consumul scăzut şi randamentul unei transmisii manuale. La fel ca transmisiile cu două ambreiaje folosite pentru turisme, noua Duonic M038S6 beneficiază atât de un mod manual, cât şi de un mod automat şi este mai rapidă decât poate fi un şofer care utilizează o cutie de viteze manuală. Deoarece această unitate are un ambreiaj umed, nu există necesitatea înlocuirii acestuia.
Noua transmisie beneficiază de şase trepte de mers înainte şi de o treaptă de marşarier. Cutia de viteze Duonic a primit şi o funcţie creep, extrem de utilă la demarajul în rampă şi în traficul citadin. Oficialii Mercedes-Benz nu au anunţat pe ce model Fuso va fi introdusă această transmisie şi ce performanţe are noua cutie de viteze.
Cuplul maxim suportat de această cutie la fel nu este cunoscut.Ne putem aştepta ca acest gen de unităţi să evolueze în următorii ani, singura limitare de moment fiind dictată de cuplul motor maxim suportat de sistemul hidraulic şi numărul de trepte existente.

 

Comentarii