lukoil-banenr

Cele mai urmărite teste astăzi sunt fără îndoială cele în care apar ambele modele ale producătorilor BMW și Mercedes-Benz, iar mai cu seamă odraslele lor M5 și E63. Indiferent în care ordine apar în titlu, rezultatele contează de fiecare dată.

Pilot Autoexpert

Cum accelerează în linie dreaptă ați putut vedea în cel puțin două postări anterioare pe pagina AutoExpert.md, acum însă a venit rândul să le vedem cum se comportă în Drift Mode, setup-ul care permite șoferului să savureze derapaje controlate, doar în regim de tracțiune spate și fără nici un impediment din partea sistemelor electronice.

Care sunt cifrele legate de performanțele acestor mașini cred că deja cunoașteți, pentru cine însă este nou modelul, aflați că V8-ul instalat sub capota lui Mercedes-AMG E63 S dezvoltă în jur de 612 cai putere (PS de fapt) și 850 Nm de cuplu motor, în timp ce unitatea din M5 scoate numai 600 de cai putere și 750 Nm.

În linie dreaptă, ambele accelerează la fel, sau aproape la fel, în dependență de cine e la volan. În derapaje însă e cu totul altceva. Nu este un concurs cu o grilă de punctaj bine definită și, cred eu, nici un învingător nu vom vedea, ci doar distracție, la maxim!

Bine, bine, jurnaliștii și-au ales favoritul, la fel o puteți face și voi!

Comentarii